رضا محمودی
۲۱۹ پست
۳۵ دنبال‌کننده
۶,۴۴۱ امتیاز
مرد، متاهل
۱۳۵۹/۱۰/۱۰
فوق ليسانس
دبیر
دین اسلام
زندگی با همسر و فرزند

تصاویر اخیر

بازنشر کرده است.
چه غذاهایی و هستند؟

♻️ به غذاهایی کثیرالغذا و قلیل‌الفضول گفته می‌شود که خون زیادی تولید کنند و فضله‌ی کمی داشته باشند.

این غذاها عبارتند از :
۱. که از کره‌ی گاو یا گوسفند استخراج می‌کنند‌

۲. کره‌ی گاو یا گوسفند(#کره‌ی_محلی)

۳.

۴.

۵.

۶. ‌ی_تخم‌مرغ_عسلی

۷.

۸. ‌ی_انگور یا خرما یا توت

۹.

🔹 :

۱. موارد فوق هستند، نه ‌کننده(جز و که در برخی افراد خصوصا افراد سرد و خشک ‌کننده است).
۲. موارد فوق ‌ی_عروق هستند، نه سَدکننده.
بازنشر کرده است.
🔴 (خودخواری)

♻️ مکانیسم اتوفاژی اینگونه است که سلول خراب، سلول مریض، سلول ضعیف، سلول تخریب شده، سلول جهش یافته، ، و ... را تجزیه و بازیافت می‌کند!!

🔸 پیامبر اسلام: «#معده خانه همه دردهاست و امساک (پرهیز از خوردن) بالاتر از همه داروهاست»
«صوموا تَصِحّوا: بگیرید تا سالم بمانید»

🔸 ابن سینا: «به تیغ نزنید چراکه وحشی می‌شود؛ به سرطان دهید تا درمان شود»
بهترین زمان

♻️ یکی از علومی که طبیب باید بداند است. طبیب باید زمان مناسب حجامت، ، ، ، و... را بداند.

🔹 حجامت در ۱۴ روز اول ماه قمری (#زائدالنور) ممنوع است، زیرا هم ماده‌ی‌ لطیف خون (#صفرا) و هم ماده‌ی غلیظ‌ خون (#سودا) به اوج رسیده، هردو بالا آمده و در سطح پوست هستند و با حجامت در این زمان صفرا و خون لطیف بسیاری خارج می‌شود.

🔹 بهترین زمان برای انجام حجامت، از پانزدهم تا بیست‌وسوم می‌باشد، زیرا در این مدت، ماده‌ی‌ لطیف‌ خون (صفرا) در عمق و بافت بدن است و ماده‌ی غلیظ سوداوی به سطح بدن می‌آید و حجامت در این زمان، سودای‌ بیشتر و خون غلیظ‌تری از بدن خارج می‌کند. طبق روایت، هفدهم، نوزدهم و بیست‌ویکم ماه قمری بهترین روز حجامت در ماه قمری است و اگر ‌شنبه باشد بهتر است.(مکارم اخلاق طبرسی ص۷۴)
روز و نیز حجامت ممنوع است.

🔹 زمان حجامت، هوا باید باشد که بستگی به آب‌ و هوای شهر محل سکونت دارد؛ مثلاً در و اواخر و اواخر برای حجامت خوب است ولی در ، زمستان زمان مناسب ب
مسهل یا ملین؟

♻️ ها( لینت‌دهنده ) در سطح روده‌ها عمل می‌کنند و باعث رفع یبوست می‌شوند ولی ها( اسهال دهنده ) داروهای قوی هستند که روی اعضا و جوارح بدن تاثیر می‌گذارند. سطح عملکرد مسهل تنها روده نیست بلکه روی مغز، مفاصل، قلب و کبد هم تاثیر می‌گذارد و مصرف آن نیاز به تجویز طبیب دارد.

🔹 تمام مسهل‌ها ایجاد می‌کنند زیرا پس از اسهال بدن خشک می‌شود، لذا مصرف ملین توصیه می‌شود.

🔹 ویژگی ملین‌ها این است که می‌توان آن را برای همه افراد از جمله کودکان، افراد مسن به کار برد اما مسهل‌ها را نمی‌توان براحتی برای همه افراد به کار برد. انجیر خیسانده، آلو بخارا، تمرهندی، خاکشیر با آب گرم از جمله ملین‌ها هستند.

🔹 اگر بخواهیم یک ترکیب ساده معرفی کنیم که هم ملین باشد، هم خونساز باشد، هم از بین برنده سودای غیرطبیعی، هم دافع انگل و هم سنگ شکن: یک لیوان آبجوش+ خاکشیر، گلاب، عسل، روغن زیتون از هر کدام ۱ قاشق که صبح ناشتا خورده شود.
زردچوبه ، خواص و احتیاط در مصرف

🔸کورکومین و سایر مواد شیمیایی موجود در زردچوبه ممکن است (التهاب) را کاهش دهد.

🔹در تحقیقاتی دانشمندان در یک فضای آزمایشگاهی در سرطان روده روی موش ها اثرات ترکیبی کورکومین و شیمی درمانی را مورد بررسی قرار دادند. و نتیجه گرفتند که اثر درمان ترکیبی بهتر از شیمی درمانی به تنهایی است.

🔸در طی درمان باعث کاهش عوارض گوارشی و درمان یبوست و همچنین تقویت سیستم ایمنی می شود.مشکلی که وجود داشت جذب آن به راحتی نبود.

❌و اما مصرف افراطب زردچوبه عوارض مهمی چون اختلال ضربان قلب، اسهال، سرگیجه، مشکلات صفراوی،کاهش انعقاد خون و تداخل با داروهای منعقد کننده خون دارد.

✅بنابراین توصیه می گردد زردچوبه را به عنوان مکمل و در دوز مکمل استفاده نکنید خصوصا طی درمان سرطان ولیکن برای چاشنی غذایی و به اندازه معمول در غذاها داشته باشید و از خواص آن بهره ببرید.

🖊دکتر زهرا شیخی مبارکه ( متخصص طب ایرانی )
چه کسانی چای سیاه نخورند؟

🔸نوشیدن ۵ فنجان چای (کمرنگ)در روز افراد بالغ مانعی ندارد.
⚠️خوردن مقادیر بیشتر موجب سر درد، گیجی، بیقراری، لرزش نامنظمی ضربان قلب و وابستگی روانی می شود.
🔹در بارداری خوردن ۲فنجان و در شیردهی مصرف ۳فنجان چای در روز اشکالی ندارد.

❌مصرف افراطی چای در بیماریهای کم خونی،اضطراب،بی نظمی ضربان قلب،فشارخون بالا،سندرم روده تحریک پذیر و اختلالات انعقادی مضر است.

❌چای سیاه با داروهای ضد انعقاد خون،بعضی آنتی بیوتیکها،استروژن(و قرصهای ضد بارداری خوراکی)،فنوباربیتال،لیتیوم،تئوفیلین و وراپامیل تداخل اثر دارد.

⚠️در افرادی که مزاج گرم دارند یا در سنین جوانی و مناطق گرم و خشک باید کمتر چای نوشید، یا آنرا رقیق تر کرد.

✅مثل همه نوشیدنی های دیگر، باید چای را به فاصله ۱.۵ ساعت بعد از غذا نوشید که در این صورت به هضم غذا هم کمک خواهد کرد.

🖋دکتر فاضله حیدریان (متخصص طب سنتی ایرانی)
چرا باید کفش مناسب بپوشیم ؟

🔹گاهی علت ایجاد کمردرد به دلیل پوشیدن کفش نامناسب است. (http://eitaa.com/joinchat/2735603717Ca179ab5e3b)

🔸انتقال نیروی نامناسبی که از زمین به بدن وارد می شود و علت آن وجود کفش نامناسب است ، اعمال فشار و ایجاد خستگی در عضلات مفاصل بالایی بدن کرده و می تواند کمردرد ایجاد کند .

🔹وقتی قوس کف پا در کفش به طور مناسب پر نشود ، الگوی راه رفتن دچار اختلال و این الگوی غلط به کمر منتقل و درد ایجاد می شود .

🔸پوشیدن کفش های پاشنه بلند ، خط ثقل بدن را جابجا کرده و باعث ایجاد فشار بیش از حد و آسیب به کمر می شود .

🔹پوشیدن صندل با کفه تختی که دارد ، باعث می شود که قوس کف پا پر نشود و موجب آسیب به کف پا و زانوها شود .

🔸پوشیدن کفش هایی که بسیار باریک هستند باعث تغییر شکل انگشتان و انحراف آنها می شود و به مرور شکل پا تغییر می کند.
خواص گل محمدی

بوییدن عطر این گل در درمان افسردگی، رفع غم و اندوه و اضطراب موثر است.
شربت گل محمدی نیز برای درمان بیماری‌های گوارشی و تنفسی و همچنین رفع گرمازدگی موثر است.
افشره آن به عنوان نشاط آور، ضد افسردگی، ضد فشارهای عصبی و استرس استفاده می شود.
گلاب با خاصیت ضد التهاب و خنک کننده بودن از پف کردن زیر چشم جلوگیری خواهد کرد.
شربت آن، با بهبود عملکرد روده‌ها از بدن سم‌زدایی و یبوست را هم رفع می‌کند.
مصرف دمنوش گل محمدی با کاهش اشتها و نیز کمک به چربی سوزی و هضم بیشتر غذا‌ می‌تواند تا حدودی باعث لاغری و کاهش وزن شود.
مشاهده ۶ دیدگاه ارسالی ...
سبوس و زمان طلایی

🔸در سالهای اخیر خیلی از نانوایی ها به خمیرنان قبل از پخت سبوس اضافه می کنند

⚠️دقت کنید که بسیاری از این سبوسها خوراک دام هستند و آلودگی دارند

❌سبوس اگر قبل از ورآمدن به خمیر اضافه نشود اسید فیتیک بالایی دارد که منجر به سوءهضم و سوءجذب املاح و مواد‌معدنی می شود.

⛔️پس سبوسهایی که روی نان می پاشند فقط ضرر دارد!

✅از نظر طب ایرانی باید مقداری از سبوس گندم را با آن آرد کرد و با آن آرد خمیر تهیه کرد.

⚠️کسانی که رژیم غذایی مناسبی ندارند یا از همه گروههای مواد غذایی روزانه مصرف نمی کنند، کسانی که کم خونی، مشکل سوءجذب، مصرف داروهایی مثل متفورمین ، داروهای ضدصرع یا داروهای روانپزشکی دارند، بهتر است در مصرف نان سبوسدار تا مطمئن نشدن از کیفیت پخت آن احتیاط کنند

🖋دکتر فاضله حیدریان ( متخصص طب سنتی ایرانی )
بهترین حمایت از معده ضعیف

✔️بهترین روش حمایت از معده، توجه به نحوه خوردن و آشامیدن است.

🔸خوب بجوید.
🔹آرام بخورید.
🔸هر سه ساعت چیزی بخورید.
🔹همراه غذا ریحان، جعفری، نعنا و زیتون میل کنید.
🔸همراه غذا ماست و دوغ و ترشی نخورید.
🔹آب سرد ننوشید.
🔸غذاهای غلیظ مثل ماکارونی، لازانیا، کله‌پاچه، دیزی و هلیم را در رژیم غذایی‌تان به حداقل ممکن برسانید.
🔹پیاده‌روی داشته باشید حتی در منزل.
🔸در مصرف شیرینها امساک کنید.
🔹روی غذا یک عدد هل بجوید.

🖋 دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایرانی)
ترش ولی کم ضرر!

🔸طبق اصول طب ایرانی تمامی ترش‌مزه‌ها به اعصاب ضرر می‌رسانند ولی از بین ترش‌مزه‌ها نارنج، کمترین ضرر را برای اعصاب دارد. زیرا در آب نارنج ماده‌ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده است. به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب‌ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است.

🔹اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و میل کنید از زیان آن خواهد کاست.

🔸اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کنید. سپس کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید. بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و بعدآن را به صورت مکیدنی میل کنید.

🔹از خلال پوست نارنج می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت.

🔸مربا و ترشی پوست آن تقویت‌کننده معده است.

🔹مصرف حدود ۴ گرم از پوست خشک نارنج برطرف‌کننده حالت تهوع و استفراغ است. همچنین باعث خارج شدن انگل‌های دستگاه گوارش می‌شود.

✔️اگر نارنج را به صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید مت
درماه مبارک رمضان کی میوه بخوریم ؟

قوانین میوه خوردن ،دررمضان هم صادق اند وچه بساباید بهتر هم رعایت شوند:
۱. بین میوه وغذا باید دست کم ۱/۵تا۲ساعت فاصله باشد چون در غیر این صورت موجب سو هاضمه می شود.

۲.پس از میوه های تر مانند سیب وانگور وهندوانه نباید بلافاصله آب نوشید وگرنه موجب نفخ شدید وسنگینی معده می شود

۳. درهمراهی میوه ها باید گرمی وسردی آنها توجه شود. همچنین دومیوه نفاخ نباید همزمان استفاده شوند.

۴.سیب وانگور رامی توان به عنوان غذا خورو ولی هندوانه وخربزه وطالبی برای این کار مناسب نیستند.

۵.سیب شیرین را می توان به همه توصیه کرد ؛گرم مزاج ها می توانند سیب ملس استفاده کنند. خوردن فالوده سیب با نصف استکان گلاب وکمی شکر یانبات موجب تقویت ذهن وقوای بدن میشود.

۶.زیتون حتما باید همراه غذا خورده شود نه پیش وپس از آن .

۷. انجیر وآلو برای رفع یبوست دررمضان مناسب اند باید رسیده وشیرین باشند خوردن میوه ها نارس موجب سو هاضمه می شود

🌿 طب سنتی ایرانی
...
🔖 خواص ریواس

رقیق کننده و تصفیه کننده‌ی خون است و برای افرادی که غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوش‌های‌ خونریزی دهنده است.
حالت تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز می‌شود.
ریواس اگر به میزان متعادل مصرف شود مفرح و نشاط بخش است.
اگربا ریواس مربا درست کنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل می‌شود بطوریکه سرد مزاج‌ها نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.
ریواس بر قوای جنسی سرد مزاج‌ها تأثیر منفی دارد.
بازنشر کرده است.
🔖 خواص ریواس

دارای مزاج سرد و خشک است.
بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است زیرا در این زمان، امکان غلبه صفرا زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی می‌رود.
مصرف ریواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را می‌گیرد.
برای کسانی که کبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی می‌شوند؛ بسیار مفید است.
یکی از بهترین میوه‌جات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال در کبد، ریواس است.
ریواس اشتها آور است، مخصوصاً برای گرم مزاجان.
ریواس برای بعضی زردی‌ها (که سفیدی چشم آنها به زردی می‌گراید) نیز مفید است.