چه کسانی چای سیاه نخورند؟
🔸نوشیدن ۵ فنجان چای (کمرنگ)در روز افراد بالغ مانعی ندارد.
⚠️خوردن مقادیر بیشتر موجب سر درد، گیجی، بیقراری، لرزش نامنظمی ضربان قلب و وابستگی روانی می شود.
🔹در بارداری خوردن ۲فنجان و در شیردهی مصرف ۳فنجان چای در روز اشکالی ندارد.
❌مصرف افراطی چای در بیماریهای کم خونی،اضطراب،بی نظمی ضربان قلب،فشارخون بالا،سندرم روده تحریک پذیر و اختلالات انعقادی مضر است.
❌چای سیاه با داروهای ضد انعقاد خون،بعضی آنتی بیوتیکها،استروژن(و قرصهای ضد بارداری خوراکی)،فنوباربیتال،لیتیوم،تئوفیلین و وراپامیل تداخل اثر دارد.
⚠️در افرادی که مزاج گرم دارند یا در سنین جوانی و مناطق گرم و خشک باید کمتر چای نوشید، یا آنرا رقیق تر کرد.
✅مثل همه نوشیدنی های دیگر، باید چای را به فاصله ۱.۵ ساعت بعد از غذا نوشید که در این صورت به هضم غذا هم کمک خواهد کرد.
🖋دکتر فاضله حیدریان (متخصص طب سنتی ایرانی)
چرا باید کفش مناسب بپوشیم ؟
🔹گاهی علت ایجاد کمردرد به دلیل پوشیدن کفش نامناسب است. (http://eitaa.com/joinchat/2735603717Ca179ab5e3b)
🔸انتقال نیروی نامناسبی که از زمین به بدن وارد می شود و علت آن وجود کفش نامناسب است ، اعمال فشار و ایجاد خستگی در عضلات مفاصل بالایی بدن کرده و می تواند کمردرد ایجاد کند .
🔹وقتی قوس کف پا در کفش به طور مناسب پر نشود ، الگوی راه رفتن دچار اختلال و این الگوی غلط به کمر منتقل و درد ایجاد می شود .
🔸پوشیدن کفش های پاشنه بلند ، خط ثقل بدن را جابجا کرده و باعث ایجاد فشار بیش از حد و آسیب به کمر می شود .
🔹پوشیدن صندل با کفه تختی که دارد ، باعث می شود که قوس کف پا پر نشود و موجب آسیب به کف پا و زانوها شود .
🔸پوشیدن کفش هایی که بسیار باریک هستند باعث تغییر شکل انگشتان و انحراف آنها می شود و به مرور شکل پا تغییر می کند.
خواص گل محمدی
بوییدن عطر این گل در درمان افسردگی، رفع غم و اندوه و اضطراب موثر است.
شربت گل محمدی نیز برای درمان بیماریهای گوارشی و تنفسی و همچنین رفع گرمازدگی موثر است.
افشره آن به عنوان نشاط آور، ضد افسردگی، ضد فشارهای عصبی و استرس استفاده می شود.
گلاب با خاصیت ضد التهاب و خنک کننده بودن از پف کردن زیر چشم جلوگیری خواهد کرد.
شربت آن، با بهبود عملکرد رودهها از بدن سمزدایی و یبوست را هم رفع میکند.
مصرف دمنوش گل محمدی با کاهش اشتها و نیز کمک به چربی سوزی و هضم بیشتر غذا میتواند تا حدودی باعث لاغری و کاهش وزن شود.
سبوس و زمان طلایی
🔸در سالهای اخیر خیلی از نانوایی ها به خمیرنان قبل از پخت سبوس اضافه می کنند
⚠️دقت کنید که بسیاری از این سبوسها خوراک دام هستند و آلودگی دارند
❌سبوس اگر قبل از ورآمدن به خمیر اضافه نشود اسید فیتیک بالایی دارد که منجر به سوءهضم و سوءجذب املاح و موادمعدنی می شود.
⛔️پس سبوسهایی که روی نان می پاشند فقط ضرر دارد!
✅از نظر طب ایرانی باید مقداری از سبوس گندم را با آن آرد کرد و با آن آرد خمیر تهیه کرد.
⚠️کسانی که رژیم غذایی مناسبی ندارند یا از همه گروههای مواد غذایی روزانه مصرف نمی کنند، کسانی که کم خونی، مشکل سوءجذب، مصرف داروهایی مثل متفورمین ، داروهای ضدصرع یا داروهای روانپزشکی دارند، بهتر است در مصرف نان سبوسدار تا مطمئن نشدن از کیفیت پخت آن احتیاط کنند
🖋دکتر فاضله حیدریان ( متخصص طب سنتی ایرانی )
بهترین حمایت از معده ضعیف
✔️بهترین روش حمایت از معده، توجه به نحوه خوردن و آشامیدن است.
🔸خوب بجوید.
🔹آرام بخورید.
🔸هر سه ساعت چیزی بخورید.
🔹همراه غذا ریحان، جعفری، نعنا و زیتون میل کنید.
🔸همراه غذا ماست و دوغ و ترشی نخورید.
🔹آب سرد ننوشید.
🔸غذاهای غلیظ مثل ماکارونی، لازانیا، کلهپاچه، دیزی و هلیم را در رژیم غذاییتان به حداقل ممکن برسانید.
🔹پیادهروی داشته باشید حتی در منزل.
🔸در مصرف شیرینها امساک کنید.
🔹روی غذا یک عدد هل بجوید.
🖋 دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایرانی)
ترش ولی کم ضرر!
🔸طبق اصول طب ایرانی تمامی ترشمزهها به اعصاب ضرر میرسانند ولی از بین ترشمزهها نارنج، کمترین ضرر را برای اعصاب دارد. زیرا در آب نارنج مادهای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده است. به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصبها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است.
🔹اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و میل کنید از زیان آن خواهد کاست.
🔸اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کنید. سپس کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید. بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و بعدآن را به صورت مکیدنی میل کنید.
🔹از خلال پوست نارنج میتوان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت.
🔸مربا و ترشی پوست آن تقویتکننده معده است.
🔹مصرف حدود ۴ گرم از پوست خشک نارنج برطرفکننده حالت تهوع و استفراغ است. همچنین باعث خارج شدن انگلهای دستگاه گوارش میشود.
✔️اگر نارنج را به صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید مت
درماه مبارک رمضان کی میوه بخوریم ؟
قوانین میوه خوردن ،دررمضان هم صادق اند وچه بساباید بهتر هم رعایت شوند:
۱. بین میوه وغذا باید دست کم ۱/۵تا۲ساعت فاصله باشد چون در غیر این صورت موجب سو هاضمه می شود.
۲.پس از میوه های تر مانند سیب وانگور وهندوانه نباید بلافاصله آب نوشید وگرنه موجب نفخ شدید وسنگینی معده می شود
۳. درهمراهی میوه ها باید گرمی وسردی آنها توجه شود. همچنین دومیوه نفاخ نباید همزمان استفاده شوند.
۴.سیب وانگور رامی توان به عنوان غذا خورو ولی هندوانه وخربزه وطالبی برای این کار مناسب نیستند.
۵.سیب شیرین را می توان به همه توصیه کرد ؛گرم مزاج ها می توانند سیب ملس استفاده کنند. خوردن فالوده سیب با نصف استکان گلاب وکمی شکر یانبات موجب تقویت ذهن وقوای بدن میشود.
۶.زیتون حتما باید همراه غذا خورده شود نه پیش وپس از آن .
۷. انجیر وآلو برای رفع یبوست دررمضان مناسب اند باید رسیده وشیرین باشند خوردن میوه ها نارس موجب سو هاضمه می شود
🌿 طب سنتی ایرانی
🔖 خواص ریواس
رقیق کننده و تصفیه کنندهی خون است و برای افرادی که غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوشهای خونریزی دهنده است.
حالت تهوع را از بین میبرد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز میشود.
ریواس اگر به میزان متعادل مصرف شود مفرح و نشاط بخش است.
اگربا ریواس مربا درست کنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل میشود بطوریکه سرد مزاجها نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
ریواس بر قوای جنسی سرد مزاجها تأثیر منفی دارد.
🔖 خواص ریواس
دارای مزاج سرد و خشک است.
بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است زیرا در این زمان، امکان غلبه صفرا زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی میرود.
مصرف ریواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را میگیرد.
برای کسانی که کبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی میشوند؛ بسیار مفید است.
یکی از بهترین میوهجات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال در کبد، ریواس است.
ریواس اشتها آور است، مخصوصاً برای گرم مزاجان.
ریواس برای بعضی زردیها (که سفیدی چشم آنها به زردی میگراید) نیز مفید است.