عراق .
تشریفات خاص برگزاری جشن عروسی صائبین مندایی
رنگ سفید برای صائبین مندایی معانی خاصی دارد، به همین دلیل است که در تعطیلات و مراسم خود لباس سفید می‌پوشند و در مراسم غسل تعمید، اعضای جامعه مندایی خود را در آب روان غوطه ور می‌کنند تا روح و جسم را تصفیه کنند.

در مراسم ازدواج منداییان ابتدا عروس با لباس یکدست سفید از جنس کتان وارد رودخانه شده، سپس تعمیدکننده طی تشریفاتی خاص و با ریختن آب رودخانه روی سر عروس او را تعمید می‌دهد و دعایی به زبان مندایی می‌خواند. بعد از عروس نوبت به داماد می‌رسد. وی هم تعمید داده می‌شود.

در دین مندایی به داماد اجازه داده شده که اگر همسرش قادر به بارداری نباشد یا بیماری داشته باشد، به شرط رعایت عدالت، با بیش از یک زن ازدواج کند و اولین زن در مراسم مذهبی در وهله اول قرار می‌گیرد.

در مذهب مندایی طلاق جز در موارد خاص جایز نیست و مرد مندایی فقط می‌تواند با زن مندایی ازدواج کند.

همچنین قانونی بودن ازدواج مندایی جز با انجام چند مراسم و تشریفات خاص توسط تعدادی از اعضای این فرقه جایز نیست.

صائبین مندایی در شهر‌های العماره، بصره و ناصریه سکونت دارند
  • احمد رضایی

    شایان ذکر است که مذهب مندایی یا صابئین مندائیان یکی از ادیان ابراهیمی است و پیروان آن معتقدند که یحیی بن زکریا نویسنده پیام آنهاست و ادعا می‌کنند که آن‌ها اولین و قدیمی‌ترین ادیان و قوانین توحیدی هستند که در عراق گسترده شده اند.

  • سید دانیال

    صایبین خواستگاهشون در جنوب عراق و شهر اهواز در استان خوزستان و بیشترین جمعیت صایبین جهان در شهر اهواز ساکن هستند و عمدتا در مجاورت رود کارون منازلشون قرارداره عمدتا در خیابان خسروی و محله عامری دارای قبرستان و ...و بیشتر در شغل جواهر سازی اشتغال دارند و زبان آنها زبان عربی است.

پسند

بازنشر

موردی برای نمایش وجود ندارد.