هرچه در خیال بگنجد واقعی است یعنی چی؟
درچنین روزی...
تأسیس حزب دموکرات تبریز توسط روحانی مجاهد شیخ محمد خیابانی
در زمان شیخ محمد خیابانی، اوضاع جهان اسلام و بالأخص ایران به خاطر دخالتهای بیگانگان از جمله روسیه، انگلیس و آلمان بسیار آشفته و تأسف انگیز بود. در این حال، شیخ محمد خیابانی، روحانی دلاور و آذربایجانی برای قطع ایادی استعمار و مبارزه با بیگانگان و ستمکاران داخلی، در هفدهم اسفند 1295 ش برابر با 14 جمادیالاول 1335 ق حزب دموکرات تبریز را به وجود آورد. خیابانی، سازمان سیاسی خود را دموکرات ملی، و آذربایجان را آزادستان نامید. با وجود اینکه قیام خیابانی، شورویها را به وسوسه انداخته بود، ولی طولی نکشید که دریافتند رهبر نهضت نه تنها روی خوش به آنها نشان نمیدهد بلکه نسبت به پیاده شدن قوای شوروی در بندر انزلی سخت معترض است.
شیخ محمد خیابانی در حالی دست به این اقدام زد که مردم به خاطر فروپاشی حکومت تزاری روس، غرق شادی بودند و خروج نظامیان روسیه از تبریز را آرزو میکردند. خیابانی در این هنگام دوستان آزادی خواه و مبارز خود را که اغلب دموکرات نامیده میشدند گرد آورد و کمیتهای تشکیل داد و درباره وضع پیش آمده، به تصمیم گیری
درچنین روزی...
آغاز استعمار مراکش توسط استعمارگران فرانسوی
کشور افریقایی مراکش از نیمه دوم قرن 19 میلادی به طور پراکنده مورد تجاوز دول اروپایی قرار میگرفت و به ویژه اسپانیا توانست به امتیازاتی در این منطقه دست یابد. با آغاز قرن بیستم دولتهای انگلستان، فرانسه، آلمان و اسپانیا به صورت رسمیتر و آشکاری وارد صحنه جغرافیایی این کشور شدند. این امر در حالی صورت میگرفت که بر سر تسلط کامل بر کشور مراکش میان دول اروپایی اختلافاتی برپا شده بود. در نهایت در 7 مارس 1912 میلادی میان سلطان وقت مراکش و دولت فرانسه توافقنامهای امضا شد که به موجب آن، تحتالحمایگی مراکش توسط فرانسه رسمیت مییافت و فرانسه نیز متعهد میشد منافع اسپانیا در این منطقه را تأمین نماید و متصرفات اسپانیا در مراکش را محترم بشمارد. در این میان، با وجود اینکه دولتهای سرسپرده استعمار، در مراکش به حکومت رسیدند، اما مبارزات مردم و از جمله قیام عبدالکریم ریفی و حوادث پس از جنگ جهانی دوم باعث شد تا کشور مراکش (مغرب) پس از حدود نیم قرن از سلطه فرانسه آزاد شده و در سال 1956 میلادی اعلام استقلال نماید.
Esgiy
م ح م
هر کسی توان ندارد باشد مثل تو نیست هیچ کسی